Servicii de transport marfa international

In prezent, transporturile sunt fara granite, de aceea si solutiile trebuie sa fie unele cat mai de diversificate, flexibile si adaptate cerintelor clientilor. In cazul acestui tip de transport calitatea, cantitatea si diversitatea resurselor utilizate pentru preluarea comenzilor si finalizarea curselor sunt absolut necesare.

Acesta presupune transportarea marfurilor generale, de grupaj din numeroase industrii, paletizate, dar si curse personalizate in functie de cerintele speciale. Principalele atuuri ale unei companii care ofera acest tip de serviciu trebuie sa fie cunoasterea legislatiei si a regulilor Incoterms, profesionalismul, posibilitatea de a oferi asistenta si de servicii complementare, dar si flexibilitate.

Tipuri de marfuri ce pot fi transportate internationale

Lucram intr-un domeniu competitiv, de aceea ne-am marit constant flota auto, pentru a putea oferi solutii de transport personalizat. Fiecare tip de marfa este livrat individual intr-un circuit prestatibilit de logistica, intr-un timp foarte scurt, la preturi accesibile. Toata marfa transportata international este asigurata CMR, iar in timpul transportului beneficiaza de monitorizare GPS permanenta. 

Reteaua de parteneri locali, de pe intreg cuprinsul Europei, ne permite un nivel mult mai ridicat de flexibilitate, atunci cand situatia o impune. Avand o experienta de peste 25 de ani intr-un domeniu atat de competitiv precum cel al transporturilor, intelegem importanta comunicarii cu partenerii nostri, clientii si autoritatile locale, pentru ca fiecare transport realizat cu Romsped Cargo sa fie unul de succes.

Marfuri generale

Acestea sunt bunurile sau produsele care nu sunt supuse reglemetarilor speciale, dar care datorita volumului, greutatii sau ale altor atribute nu pot fi transportate decat cu mijloace specializate. 

Flota de autovehicule pe care o punem la dispozitie permite solutii inteligente pentru a transporta cantitati mai mari de marfuri generale, in cadrul aceluiasi transport. 

Un exemplu elocvent, in acest sens: camioanele de tip double-deck, ce permit incarcarea unui volum de marfuri generale cu 60% mai ridicat, comparativ cu alte solutii de transport rutier, ce nu dispun de podea dubla.

Marfuri agabaritice

Transportam marfuri agabaritice si diverse tipuri de utilaje din numeroase industrii. Pentru a fi considerate cu gabarit depasit, acestea trebuie sa indeplineasca doua conditii: fie sa aiba dimensiuni mai mari de 13,6 m lungime si 3 m latime, fie sa aiba o greutate mai mare de 24 tone. 

Iata cateva tipuri de marfuri agabaritice:

 • Utilaje petroliere;
 • Utilaje industriale;
 • Utilaje agricole;
 • Excavatoare;
 • Motostivuitoare;
 • Buldoexcavatoare. 

Alaturi de dumneavoastra si in stransa colaborare cu administratorii drumurilor publice pe care se desfasoara transporturile agabaritice, proiectam si implementam cu succes servicii de logistica si transport, adaptate la criterii precum: dimensiunea, greutatea sau specificul expeditiei. 

Transportul de marfuri cu dimensiuni si greutati peste limitele admise de lege poate fi realizat doar cu Autorizatia Speciala de Transport, eliberata de administratorul tronsonului rutier pe care se desfasoara acesta si in baza conditiilor impuse de Guvern (Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Interne). 

Marfuri periculoase

Marfurile periculoase sunt cele care contin substante daunatoare pentru oameni sau pentru mediul inconjurator. Transportul lor este reglementat la nivel european de ADR – Acordul European referitor la transportul international de marfuri periculoase, adoptat in 1957.

Conform ADR, clasele de mărfuri periculoase sunt urmatoarele:

 • Clasa 1: substante si obiecte explozive;
 • Clasa 2: gaze;
 • Clasa 3: lichide inflamabile;
 • Clasa 4.1: substante solide inflamabile, substante autoreactive, explozive, desensibilizate solide;
 • Clasa 4.2: substante care se aprind spontan;
 • Clasa 4.3: substante care, la contactul cu apa degaja gaze inflamabile;
 • Clasa 5.1: substante comburante;
 • Clasa 5.2: peroxizi organici;
 • Clasa 6.1: substante toxice;
 • Clasa 6.2: substante infectioase;
 • Clasa 7: substante radioactive;
 • Clasa 8: substante corosive;
 • Clasa 9: substante si obiecte periculoase diverse. 

Clasificarea marfii revine in sarcina expeditorului acesteia, iar Romsped Cargo ii poate ajuta pe cei ce doresc consiliere astfel incat sa se incadreze in normele de siguranta corespunzatoare.

Marfuri frigorifice 

Pe parcursul intregului an, dar in special pe timpul verii, transportul rutier cu solutii auto frigorifice necesita o planificare detaliata, in conformitate cu legislatia in vigoare, pe baza caracterului perisabil al marfurilor transportate. 

Un transport de marfuri frigorifice alaturi de Romsped Cargo inseamna: 

 • monitorizare in timp real a parametrilor sistemelor telematice; 
 • monitorizare a parcursului camionului frigorific prin sisteme GPS performante; 
 • comunicare permanenta cu reprezentantii companiei beneficiare. 

Marfurile perisabile au nevoie de sisteme frigorifice pentru a putea ajunge in conditii optime la destinatie. De obicei, ele sunt cele din industria alimentara, insa Romsped Cargo poate onora si comenzile din industria farmaceutica.  a

Confectii si textile pe umerase

Acestea presupun transportarea produselor de tip imbracaminte care au nevoie de sisteme de prindere a barelor pentru a putea fi depozitate pe umerase. 
Alaturi de Romsped Cargo, materiile prime si produsele finite din industria confectiilor sunt expediate catre destinatii in conditii de transport optime, asigurandu-se astfel fluxuri constante de marfuri, in cadrul parteneriatelor de tip business-to-business din aceasta ramura economica.

Rute de transport international marfa

Expediem incarcaturi partiale sau complete pentru orice tip de camion, atat pe rute din Romania, cat si pe rute internationale pentru transporturi din/spre toate tarile Uniunii Europene. 

Echipa de specialisti Romsped Cargo este specializata in planificarea de transporturi internationale de marfuri pe cale rutiera, identificand solutii practice, adaptate la specificul expeditiilor pe care partenerii nostri le planifica alaturi de noi. 

Asiguram transporturi internationale de marfa pe rute internationale variate si dispunem de logistica necesara pentru a identifica in timp real alternative de transport sigure, in conditiile unor evenimente aparute inopinat pe traseu. 

Reteaua de colaboratori externi, pe care am construit-o la nivel international, garanteaza in prezent eficienta in expedierea marfurilor catre destinatie, in baza obiectivelor trasate de comun acord cu firma beneficiara.

Reteaua noastra de transport creeaza legaturi catre si din:

Cu ajutorul retelei noastre de parteneri internationali, putem sa asiguram exportul si importul marfurilor si echipamentelor in urmatoarele orase:

 • Elvetia: Geneva, Zurich, Berna, Lausanne, Sion, Luzern
 • Germania: Hamburg, Munchen, Koln, Stuttgart, Bremen, Berlin, Nurnberg, Frankfurt, Hanover, Dusseldorf, Bonn, Leipzig, Cottbus, Magdeburg, Kiel, Saarbrucken, Boblingen, Ingolstadt, Volsburg
 • Franta: Paris, Toulouse, Bordeaux, Lyon, Rennes, Nantes, Le Mans, Le Havre, Rouen, Lille, Orleans, Clermont-Ferrand, Limoges, Montpellier, Pau, Monblanc, Perpignan, Mulhouse, Douai, Le Mans, Metz
 • Italia: Milano, Roma, Pescara, Siena, Ancona, Livorno, Genova, Bergamo, Venezia, Verona, Torino, Piacenza, Parma, Como
 • Spania: Madrid, Barcelona, Sevilia, Bilbao, Valladolid, Toledo, Zaragoza, Tarragona, Burgos, Logrono, Salamanca, Oviedo, Malaga, Almeria, Cartagena, Murcia, Valencia, Pamplona, Vigo
 • Cehia: Praga, Plzen, Melnik, Pardubice, Brno, Ceske Budejovice, Jihlava, Tabor
 • Olanda: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven
 • Belgia: Brussels, Brugge, Liege, Antwerp
 • Austria: Linz
 • Slovacia: Novo Mesto, Presov
 • Ungaria: Kecskemet, Gyor

De ce Romsped Cargo

Companiile beneficiare care pornesc la drum alaturi de Romsped Cargo isi doresc un partener de incredere, ce poate asigura suport necesar (logistic, legislativ etc) pentru indeplinirea obiectivelor propuse. 

Adaptarea cu succes la specificul oricarui transport de marfa reprezinta un avantaj competitiv, materializat prin colaborarea cu Romsped Cargo. Cu ajutorul solutiilor concepute si implementate de specialiștii nostri, clientii isi pot consolida pozitia de lider pe un anumit segment de activitate

Parc auto complet

Oferim servicii complete de transport, relocare si depozitare cu autovehicue ce variaza ca: 

 • Sarcina utila: 700-25.000 kg;
 • Dimensiuni punte marfa: Lungime (2.000-13.650 mm); Latime (1.600-2.480); Inaltime (2.000-3.000); 
 • Capacitate a incarcaturii: 2-33 EWP. 

Solutii de securizare si monitorizare a marfurilor

Rompsed Cargo se ocupa de:

 • Securizarea marfurilor cu elemente de prindere specifice si depozitarea acestora in spatii special amenajate, conform normelor in vigoare ale legislatiei UE;
 • Monitorizarea marfurilor pe intreaga durata a transportului efectuat, prin sisteme GPS de ultima generatie;
 • Asigurarea marfurilor transportate pana la un anumit plafon de pret, prestabilit pe baza contractului incheiat intre compania beneficiara si compania de transport.

Asistenta 24/7

Asiguram asistenta 24/7 si le oferim informatii despre legislatia vamala in vigoare, regulile INCOTERMS, conventia CMR, samd.

Personalizarea comenzilor de transport marfa international 

Daca un proiect poate fi imaginat, este placerea noastra sa definim cele mai rapide si sigure rute de transport. Dorim sa va ajutam cu cererea dumneavoastra, de aceea, putem sa gasim impreuna solutii.

Costuri avantajoase la transporturile de marfa internationale

Am implementat mai multe masuri precum facturarea pe metru patrat ocupat in camion (in cazul transporturilor de grupaj), achizitionarea unor camioane cat mai usoare pentru incarcarea lor cu mai multa marfa, utilizarea eficienta a spatiului in camion prin solutii de double-deck).