Transport agabaritic

Proiectăm și implementăm cu succes soluții de logistică pentru transporturi specializate. Romsped Cargo îți asigura servicii de transport pentru mărfuri agabaritice, în funcție de dimensiunea, greutatea și specificul transportului.

Flota auto Romsped Cargo este compusă din numeroase mijloace de transport. Anumite autovehicule sunt destinate expedițiilor de mărfuri supradimensionate, către orașe sau localități din România și diferite regiuni din întreaga lume (transport agabaritic internațional).

Relocare/mutare utilaje grele Romania -Franta cu transport agabaritic special (relocare prese hidraulice de 28 de tone)

Recuperare vagoane răsturnate, stația CFR Balota in urma unui incident feroviar, 24.11.2021

Romsped Cargo le-a recuperat de sub linia de înaltă tensiune cu macarale de 140 tone și a alcătuit convoiul agabaritic către Întreprindere vagoane Aiud in vederea reparatii acestora.

Si, imagini din timpul interventiei, din comuna Prunișor jud Mehedinți stația CFR Balota

Ce înseamnă transporturile agabaritice?

Conform legislației în vigoare, transportul agabaritic este transportul rutier de mase sau dimensiuni mai mari decât cele admise. Ordonanța de Guvern nr. 43 / 28 august 1997 este actul normativ care reglementează acest tip de transport, definind totodată condițiile de utilizare a drumurilor.

În cazul transporturilor agabaritice, aceste expediții cu un caracter specific pot fi efectuate doar prin obținerea unei Autorizații Speciale de Transport. Acest document se eliberează de administratorul drumului tranzitat de un astfel de transport (Primăria), respectându-se în același timp condițiile impuse de Guvern (Ministerul Transportului și Infrastructurii; Ministerul Afacerilor Interne).

Deoarece mărfurile agabaritice transportate au dimensiuni și greutăți ce depășesc limitele admise de lege, transportarea și manipularea acestora se realizează doar cu ajutorul autovehiculelor și utilajelor speciale, manevrate doar de personal cu experiență în domeniu.

Mărfurile voluminoase și obiectele grele depășesc limitele-standard ale transporturilor rutiere și impun respectarea anumitor restricții. Cunoașterea și respectarea prevederilor legale este în avantajul nostru. Circulăm pe trasee prestabilite de administratorii drumului public și conform indicațiilor autorităților publice.

Tipuri de transporturi agabaritice

Proiectele speciale agabaritice sunt destinate transporturilor pentru diferite categorii de mărfuri, precum:

 • Utilaje și echipamente de generare a energiei electrice;
 • Structuri metalice de mari dimensiuni;
 • Turbine și motoare electrice de tracțiune;
 • Echipamente utilizate în industria de petrol și gaze;
 • Echipamente, utilaje și mașinării utilizate în construcții;
 • Anumite tipuri de macarale industriale;
 • Motoare electrice de tracțiune;
 • Utilaje de exploatare forestieră;
 • Echipamente și alte dispozitive industriale;

Suntem specializați în organizarea proiectelor dinamice de transporturi agabaritice pentru mărfuri, utilaje, echipamente din diferite industrii:

 • Transport echipamente, utilaje, materiale agricole și mașini de recoltat;
 • Transport echipamente, utilaje și mașini forestiere;
 • Echipamente, utilaje și remorci pentru construcții;
 • Diferite tipuri de încărcături supradimensionate.

Destinații pentru transportul agabaritic

Pentru fiabilitatea transporturilor agabaritice, utilizăm semiremorci, platforme joase și macarale mobile. Ne ocupăm de organizarea proiectelor de transporturi de mărfuri supradimensionate în cel mai mic detaliu și oferim rute de transport personalizate, pe baza soluțiilor de logistică implementate cu succes pentru orice categorie de client.

Transporturi agabaritice în România: comanda ta

Oferim condiții sigure și rapide de transport rutier agabaritic. Ne ocupăm de fiecare aspect specific al mărfurilor care depășesc limitele maxime de transport, în funcție de dimensiuni, tonaj și rute de expediție.

Cunoaștem procedurile necesare pentru ca cerințele tale să fie îndeplinite și oferim asigurare pentru transporturile supradimensionate. Asigurăm inclusiv vămuirea, în funcție de specificațiile fiecărui transport agabaritic internațional.

Clienții Romsped Cargo solicită acest tip de serviciu specializat, atunci când trebuie să transporte utilaje sau încărcături mai mari sau grele, ce nu pot fi divizate și nu pot fi transportate cu ajutorul altor mijloace de transport.

Raspundem rapid la orice comanda

De ce să alegi Romsped Cargo?

Cauți o echipă tânără, orientată proactiv pe soluții eficiente de transport național și transport international, indiferent de gabarit? Îți dorești un parteneriat de durată, bazat pe loialitate și servicii adaptate la specificul transportului planificat? Romsped Cargo poate reprezenta răspunsul ideal pentru nevoile tale de business!

Înființată în 2006, ca soluție pentru provocările din domeniul managementului logistic pentru transporturile rutiere, Romsped Cargo îți oferă sprijinul de care ai nevoie, pentru a alege drumul corect către orice destinație națională și internațională, atunci când plănuiești transporturi agabaritice.